Tűzoltó-technikai termékek javítása, felülvizsgálata

A tűzoltó technikai termékek javítása, felülvizsgálata tevékenységet végzők szolgáltatás-felügyeleti hatáskörét a katasztrófavédelmi igazgatóságok látják el.

A tűzoltó technikai termékek javítása, felülvizsgálata tevékenység bejelentését a bejelentésköteles tűzvédelmi szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól szóló 50/2011. (XII. 20.) BM rendelet 4. számú mellékletében szereplő adattartalommal kell megtenni a székhely szerint illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságra.

A tevékenység bejelentésével kapcsolatos eljárás illetékmentes.

A szolgáltató a korábban bejelentett adataiban bekövetkezett változást, vagy a tevékenységének megszűnését haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles adatváltozásként bejelenteni a felügyeletet ellátó hatóságnak.

Kapcsolódó jogszabályok:

  • A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény
  • A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény
  • A tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításról szóló 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet.
  • A bejelentésköteles tűzvédelmi szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól szóló 50/2011. (XII. 20.) BM rendelet.

A tűzoltó technikai termékek javítása, felülvizsgálata tevékenységet végzők nyilvántartását a kapcsolódó dokumentum tartalmazza.