Hírek aloldal fejlécképe

Győr-Moson-Sopron MKI hírek

A 20. héten történt 2022. május 23.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Megemlékezés 2022. május 20.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Megyénk tűzoltói is indultak a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon 2022. május 20.

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Győrben 2022. május 19.

Több éves hagyománya van a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megrendezésének.

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb száma 2022. május 19.

Megjelent a Katasztrófavédelem elektronikus magazin májusi száma.

A tűzvédelem és a tűzmegelőzés faipari vonatkozásai 2022. május 18.

„Tűzvédelmi és tűzmegelőzési szakmai konferencia – I. Faipar” címmel tudományos, szakmai konferenciát tartottak május 18-án a Soproni Egyetemen. A szakemberek azokat a kérdéseket járták körül, amelyek a katasztrófavédelem tűzvédelmi és tűzmegelőzési tevékenységében összefüggésben vannak a fával, illetve a faanyagokkal.

Műveletirányítók és híradó ügyeletesek versenyeztek 2022. május 18.

Május 18-án már nyolcadik alkalommal rendezte meg a főügyeleti osztály a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a híradó ügyeletesek és műveletirányítók szakmai versenyének megyei döntőjét.

Megkezdődtek az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyei 2022. május 17.

Mosonmagyaróvár Járásban hétvégén az önkéntesek versenyeztek.

13 megye 109 településén folytatódik a szúnyoggyérítés 2022. május 16.

Az elmúlt hetekben a Tisza és a Duna mentén folyamatos volt a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés. Repülőről folyadékot vagy granulátumot szórtak ki a szakemberek, máshol pedig gépkocsira szerelt nagynyomású permetezőkkel, vagy csónakokról juttatták ki a fehérjetartalmú biológiai készítményt a szúnyoglárvák élőhelyeire. Ez az eljárás kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el.

Ismét szükség volt az érzékelőre 2022. május 16.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délután Győrben a Szent Vendel utca egyik lakásában, ahol egy kombi gázkazán működött.

A 19. héten történt 2022. május 16.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenöt eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenheten sérültek meg.