Hírek aloldal fejlécképe

Győr-Moson-Sopron VMKI hírek

Nem volt szén-monoxid-érzékelő 2023. szeptember 28.

Nem volt szén-monoxid-érzékelő abban a győri társasházi lakásban, amelyhez szerda reggel riasztották a győri hivatásos tűzoltókat.

Ismét nyílt nap volt Kapuváron 2023. szeptember 28.

A nagy érdeklődésre való tekintettel szerdán ismét kinyitotta kapuit a látogatók előtt a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A 38. héten történt 2023. szeptember 25.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhét ember sérült meg.

XIII. Tűzoltó-Mentő-Rendőr Horgászverseny 2023. szeptember 21.

Szeptember 16-án rendezték meg, immár huszonharmadik alkalommal, a közös Tűzoltó-Mentő-Rendőr Horgászversenyt Győr-Gyirmóton.

Az ősz veszélye a mustgáz 2023. szeptember 21.

Az ősz a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amely egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz.

Meggyulladt a tűzhelyen hagyott olaj Mosonszentmiklóson 2023. szeptember 20.

Győr-Moson-Sopron vármegyében évente átlagosan 260 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A lakástüzek gyakran a konyhában keletkeznek, súlyos következményekkel járhat, ha a tűzhelyen felejtett zsiradék meggyullad.

Óvodások és iskolások a kapuvári laktanyában 2023. szeptember 20.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szeptember 19-én nyílt napot tartott, amelyen százhatvan óvódás és általános iskolás, valamint kísérőik vettek részt.

Lezárult a központi szúnyoggyérítés 2023. szeptember 18.

A tavalyi aszályos, csekélyebb szúnyogártalommal érintett év után az idei szezon különösen sok munkát adott a szakembereknek. A korábbi évekhez képest nagyobb területen zajlott biológiai lárvagyérítés, a légi és földi technológiák alkalmazásával végzett kezelések már április első hetében elkezdődtek. A szúnyoglárvákat elpusztító biológiai készítményt a Balatonnál, a Velencei- és Tisza-tónál, valamint a jelentősebb folyók mentén, összesen 36 270 hektárnyi területen alkalmazták.

A 37. héten történt 2023. szeptember 18.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenöt ember sérült meg, egy pedig életét vesztette.

Sopronban jelzett az érzékelő 2023. szeptember 13.

Tegnap délután Sopronban, az Ötvös utcában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő.

A 36. héten történt 2023. szeptember 11.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg, egy pedig életét vesztette.

Magánszemélyeknek ingyenes a kéményseprés 2023. szeptember 07.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja 2016 júliusa óta a katasztrófavédelem kijelölt kéményseprő-ipari szerve közfeladatként végzi a tevékenységét.