Hírek aloldal fejlécképe

Győr-Moson-Sopron VMKI hírek

Júniusban is tűzvédelmi teszt 2023. június 01.

Elkészült az év hatodik, összesen pedig harminchatodik tűzvédelmi tesztje, amely a szabadtéri tüzekkel és a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos tűzbiztonsági kérdésekkel kapcsolatos ismereteket oszt meg a kvíz kitöltőivel.

Kigyulladt egy gáztűzhely Rábapatonán 2023. május 31.

Kigyulladt egy gáztűzhely tegnap a kora esti órákban Rábapatonán, a Rábaszer utcában.

Aratás előtti konferencia Peresztegen 2023. május 30.

Május 25-én a környékbeli gazdák részvételével aratás előtti, a betakarítási tüzek megelőzéséről szóló konferenciát tartottak Peresztegen.

Toborzó nap a Soproni Tűzoltó-parancsnokságon 2023. május 30.

2023. június 1-jén 13 órától és június 2-án 9 órától toborzó és nyílt napot tartatnak a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A 21. héten történt 2023. május 30.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg.

Erősödött a szúnyogártalom – 85 ezer hektáron kell beavatkozni 2023. május 30.

A nyugati és középső országrészben a folyókon levonult árhullám miatt jelentős méretű szúnyogtenyészőhelyek jöttek létre. A vízpartokon a szúnyogok tömeges jelenléte érzékelhető, szaporodásukat a meleg időjárás segíti. A katasztrófavédelem regionálisan szervez kezeléseket, a vizes élőhelyeken lárvák elleni biológiai módszerrel védekeznek, a lakóövezetekben lévő kifejlett szúnyogokat permetezéssel gyérítik.

Idén is kinyíltak a szertárkapuk gyereknapon 2023. május 28.

Országszerte négyszázhat helyszínen nyíltak ki a szertárkapuk gyereknapon.

Aratás előtti értekezletet tartottak Kapuváron 2023. május 26.

2023. május 25-én az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek, a szövetkezetek műszaki vezetőinek, tűzvédelmi előadóinak, a gazdakörök vezetőinek, valamint minden érdeklődő részére összevont értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tantermében.

Idén is sok szép alkotás készült 2023. május 25.

Május 25-én került sor a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az idei alkotói pályázat díjátadójára, ahol Sallai Péter dandártábornok, igazgató köszöntötte a gyerekeket.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Önkéntes és létesítményi tűzoltók vizsgáztak 2023. május 24.

Múlt hétvégén a Kapuvári Járás önkéntes és létesítményi tűzoltói adtak számot tudásukról a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam zárásaként.

Lépést tartva a felgyorsult világgal 2023. május 24.

Fővárosi és Megyei Iparbiztonsági Információs Központok kialakítása