Hírek aloldal fejlécképe

Győr-Moson-Sopron VMKI hírek

Tizenhárom vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés 2024. június 24.

A héten hat budapesti kerületben és az ország 380 településén lesz szúnyoggyérítés. A tizenhárom vármegyét és Budapestet is érintő kezeléseket 84 ezer hektáron végzik a szakemberek.

A 25. héten történt 2024. június 24.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárman sérültek meg.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe 2024. június 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Kétszázharminc településen gyérítik a szúnyogokat 2024. június 17.

A héten tizenhárom vármegyében folytatódik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A tervek szerint kétszázharminc településen, összesen hatvan ezer hektáron lesznek kezelések. A Duna teljes szakaszán biológiai lárvagyérítést végeznek a szakemberek, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végző járművekkel a Szigetközben, a Csepel-sziget térségében, a Dráva menti településeken, továbbá Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyében lehet találkozni. Miskolcon és Debrecenben a héten pótolják a szeles idő miatt korábban elmaradt munkálatokat.

A 24. héten történt 2024. június 17.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kétszázhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

II. Szolgálatban Másokért Nap 2024. június 11.

Idén már második alkalommal szerveztek pályaorientációs és toborzó napot Mosonmagyaróváron a középiskolások részére, „Szolgálatban Másokért Nap” elnevezéssel.

24 óra alatt 185 bejelentés a lehullott eső miatt 2024. június 11.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt hétfő reggel 7 és kedd reggel 7 óra között száznyolcvanötször kérték a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltók segítségét.

A nagy mennyiségű eső adott munkát a tűzoltóknak 2024. június 10.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt hétfő délelőtt negyvenötször riasztották a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltókat.

Sopronban figyelmeztetett a veszélyes gázra az érzékelő 2024. június 10.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap kora este egy soproni társasház harmadik emeleti lakásában, ahol egy átfolyós vízmelegítő üzemelt.

Árhullám után indul a védekezés a szúnyogok ellen 2024. június 10.

A Dunán levonuló árhullám több, nagy kiterjedésű szúnyog-tenyészőhelyet hagy maga után, ez jelentős szúnyogártalomhoz is vezethet. Ennek megelőzése érdekében a folyó mentén biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen.

A 23. héten történt 2024. június 10.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten százötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Véget értek az önkéntes tűzoltók versenyei 2024. június 07.

Az elmúlt hónapban lezajlottak vármegyénkben az I. fokú járási önkéntes és létesítményi tűzoltók versenyei. A csapatok kismotorfecskendő-szerelésben és váltófutásban junior, gyermek, ifjúsági, felnőtt és senior kategóriákban mérték össze erejüket. A legkisebbeknél, a junior kategóriában nincsenek helyezések, ott mindenki éremmel a nyakában térhetett haza a versenyről.