Hírek aloldal fejlécképe

Győr-Moson-Sopron VMKI hírek

Gyertek táborozni idén is! 2024. április 19.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség idén is tűzoltó szakmai tábort hirdet.

Kollégáink is részt vettek az Országos Terepfutó Bajnokságon 2024. április 19.

Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Gyakorlat - Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban 2024. április 19.

Április 18-án helyismereti és szituációs gyakorlaton vettek részt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a Pannonhalmi Főapátságban.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 17.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Megjelent a 100. lapszám 2024. április 17.

Megjelent a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elektronikus magazinjának 100. lapszáma.

Tűzoltói beavatkozások az erős szél miatt 2024. április 16.

Összesen öt helyszínre riasztották a Győr-Moson-Sopron vármegyei hivatásos tűzoltókat a hétfő délutáni erős szél miatt lehasadt faágak, kidőlt fák eltávolítására.

Indul a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés 2024. április 16.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

A 15. héten történt 2024. április 15.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

71 lakástűz az első negyedévben 2024. április 10.

2024 első negyedévében összesen 71 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron vármegyében. Ezekben a tüzekben szerencsére senki sem vesztette életét, 7-en viszont megsérültek.

Regionális Katasztrófavédelmi Mobil Labor gyakorlat 2024. április 09.

Április 9-én Regionális Katasztrófavédelmi Mobil Labor szituációs gyakorlatot rendezett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Sáráspusztai Kiképzőbázisán.

A 14. héten történt 2024. április 08.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

A húsvéti hosszú hétvégén 5 helyen jeleztek az érzékelők 2024. április 03.

A húsvéti hosszú hétvégén vármegyénkben több helyen jeleztek a szén-monoxid-érzékelők.