A 20. héten történt

2024. május 21. 12:03

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

Kigyulladt egy utcán parkoló kisteherautó ponyva része hétfő éjszaka Győrben, a szabadi utcában. A győri hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. A jármű rakterében csak szerszámok voltak. Az eset során nem sérült meg senki. 

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres melléképület középső része kedd délután Écsen, a Béke közben. A szomszéd kerti hulladékot égetett és a tűz átterjedt a melléképületére. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során az egységek egy felrobban propánbutángáz-palack darabjait találták a kiégett melléképületben. Az eset során nem sérült meg senki. 

Egy személyautó letért az útról, majd nekicsapódott a Bakony-ér hídkorlátjának szerda este a 8314-es úton, Győrszemere térségében. A győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket további megfigyelésre kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A beavatkozás ideje alatt félpályán haladt a forgalom. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután Győrben, az Ipar utcában egy társasházi lakásban. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere méréseket végzett, amellyel igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A szolgáltató megtiltotta a gázkonvektorok használatát azok felülvizsgálatáig. A lakásban négyen laknak, ők átmenetileg rokonokhoz költöztek. 

Nyerges kamion és személyautó ütközött péntek délután Győrben, a Hecsei úton. Az autó sofőrje beszorult a roncsok közé, ezért őt a győri hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentősöknek. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. 

Érintőlegesen egy kamion hátuljának hajtott, majd a szalagkorlátnak csapódott egy személyautó szombat délután az M1-es autópálya 157-es kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében, a főváros felé vezető oldalon.  A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt az érintett szakaszon. A balesetben nem sérült meg senki. 

Két személyautó ütközött, majd az egyik súrolta a szalagkorlátot vasárnap hajnalban a 83-as főúton, Győrszemere térségében. Az egyik autó kerékcsere után folytatta az útját, a másik járművet tréler szállította el a helyszínről. A győrszemerei önkéntes tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során nem sérült meg senki.