Current Page aloldal fejlécképe

gyor.katasztrofavedelem.hu közlemények

Több baleset volt tegnap a megváltozott útviszonyok miatt
2023. január 23.

A megváltozott téli útviszonyok miatt vasárnap délelőtt több baleset is történt Győr-Moson-Sopron vármegyében, amely tűzoltói beavatkozást igényelt.

A 3. héten történt
2023. január 23.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Rendszeres karbantartással megelőzhetőek a lakástüzek
2023. január 12.

Télen megemelkedik a lakástüzek száma. Ennek az az oka, hogy ilyenkor az emberek többet tartózkodnak otthon, fűteni kell és a szabadidős tevékenységeink nagy részét is otthon végezzük.

Tavaly 4 ember halt meg lakástűzben
2023. január 09.

Győr-Moson-Sopron megyében 2022-ben összesen 279 lakástűz keletkezett, 4-gyel kevesebb, mint 2021-ben, ami 4 százalékos csökkenést jelent. Az év folyamán 2695 négyzetméternyi épített terület égett le, 22 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek
2022. szeptember 08.

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

A hétvégén is életeket mentettek az érzékelők
2022. augusztus 29.

Pénteken Győrben a Csanaki utca egyik társasházi lakásában, szombaton pedig a Babits Mihály utca egyik ingatlanjában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő.

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély
2022. augusztus 17.

Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni és a Pannonhalmi borvidéken már meg is megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

A nagy melegben gyakoribbak a mezőgazdasági tüzek
2022. július 20.

Kedden három helyszínen is mezőgazdasági tüzek adtak munkát Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak.

A szén-monoxid-mérgezés veszélye nem csak a fűtési szezonban áll fenn!
2022. július 20.

Kedden délután Győrben a Rákóczi utca egyik lakásában szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás
2022. július 20.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Életet mentenek az érzékelők
2022. július 15.

Tegnap Győr-Moson-Sopron megyében több helyen is jeleztek a szén-monoxid-érzékelők

Két érzékelő is segítheti a biztonságunkat
2022. július 06.

Ma már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, a mostaninál sokkal több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg.