A 9. héten történt

2024. március 04. 16:00

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen öt ember sérült meg.

Lesodródott az úttestről és fának csapódott egy személyautó hétfő reggel a 86-os főúton, Hanságliget közelében. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították az autót. A gépkocsiban egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították.

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler kedd délben az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 127-es kilométernél, Győrnél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és átfejtették az üzemanyagtartályából szivárgó üzemanyagot. Az autószállító tréler vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Ruházati cikkek kaptak lángra kedd délután egy üzletben, a vásárlók elhagyták az épületet a tűz keletkezése miatt, sérülés nem történt.

Kigyulladt egy elektromos roller szerda délután Győrben, a Szőnyi Márton utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral megfékezték a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki. 

Csütörtök délután Veszprémvarsány közelében egy motoros elesett az erdőben, megsérült és önerőből nem tudta elhagyni a helyszínt, ezért a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók segítségét kérték. A tűzoltó egységek gyalogosan közelítették meg a bajba jutottat, akit kézi erővel kivittek az erdőből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. 

Egy személyautó szalagkorlátnak ütközött péntek este az M85-ös autóúton, a Sopron Felé haladó oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az utóban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai. 

Érintőlegesen ütközött egy kamion és egy személyautó szombat délután az M1-es autópálya 157-es kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. Az eset során nem sérült meg senki. 

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres melléképület vasárnap dél körül Bogyoszlón, a Zrínyi utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint a bogyoszlói önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből egy propánbutángáz-palackot, amely felhasadt, továbbá egy hegesztéshez használt szén-dioxid palackot, amely nem sérült. Az eset során személyi sérülés nem történt.