A 33. héten történt

2024. augusztus 21. 13:48

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten száztizenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen huszonegyen sérültek meg, három ember pedig életét veszítette.

Felborult egy pótkocsit vontató traktor hétfő délelőtt Völcsejen, a Fő utcában. A baleset következtében a traktor kidöntött egy távközlési oszlopot. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a vontatót és motoros láncfűrésszel kivágták alóla a kidöntött oszlopot. A traktor vezetőjét könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére. 

Defektet kapott, majd árokba borult egy trélert vontató kisbusz hétfő este az M1-es autópálya 128-as kilométerszelvényében, Győr térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet a rendőrségi helyszínelést követően. A kisbuszban hatan utaztak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentősök. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt. 

Teljes terjedelmében égett egy rakodógép kedd délután Sopronban, a Pozsonyi úti körforgalom közelében. A tüzet a soproni hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház fürdőszobájában kedd délután Nagyszentjánoson, a Fő utcában. A helyiségben egy kombi gázkazán volt, amely a meleg vizet biztosította. Mire a győri hivatásos tűzoltók kiérkeztek a lakók megkezdték a szellőztetést. A tűzoltó egység rekonstruálta a helyszínt és a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki mérésivel igazolta a mérgező gáz jelenlétét. Az eset során nem sérült meg senki. 

Négyszintes, tizenkét lakásos társasház pincéjében keletkezett tűz szerda éjjel Sopronban, a Szent György utcában. A pincehelyiségben összehordott papírok és lomok égtek. A soproni hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat, hőkamerával átvizsgálták a tűzzel érintett rész feletti lakásokat és kiszellőztették a füsttel telített lépcsőházat. Az épületet huszonheten hagyták el, nem sérült meg senki. 

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres faszerkezetű családi ház, valamint a hozzáépített, mintegy százharminc négyzetméteres melléképület csütörtökről péntekre virradó éjszaka Mosonmagyaróváron, a Lilaakác közben. A mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai és a győri hivatásos, valamint a dunaszigeti, az ásványrárói és a hegyeshalmi önkéntes tűzoltók továbbá a helyi polgárőrök a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el a tüzet. Mindkét épület teljesen megsemmisült a tűzben. A tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott az ingatlanban.

Kamion és kisbusz ütközött péntek reggel az M15-ös autóúton, a rajkai határátkelő közelében, a főváros felé haladó oldalon. A kamionban egy ember utazott, ő nem sérült meg. A kisbuszban nyolcan ültek, közülük hatan súlyos sérüléseket szenvedtek, ketten pedig életüket veszítették. A helyszínre mentőhelikopter is ékezett. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és segítettek a mentősöknek a sérültek ellátásában. A mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. 

Sütőben felejtett étel miatt keletkezett füst egy társasház második emeleti lakásában szombat este Győrben, a Cuha utcában. A győri hivatásos tűzoltók kivitték az odaégett ételt a lakásból, majd átszellőztették a füsttel telített lépcsőházat. Az eset során nem sérült meg senki.

Az erős szél miatt vasárnap éjjel Dunakilitin, egy kempingben több fa rádőlt a sátrakra és a parkoló autókra. A mosonmagyaróvári hivatásos és a dunakiliti önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel összedarabolták, majd eltávolították a kidőlt fákat. Az eset során egy ember könnyű sérülést szenvedett.  

Felborult egy személyautó vasárnap kora este Táp külterületén egy földúton. A kocsiban hárman utaztak, mire a pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkeztek mindenki kiszállt a járműből, azonban egyikük ezt követően rosszul lett, a mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A tűzoltó egységek a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították majd áramtalanították az autót.