A 28. héten történt

2024. július 15. 15:06

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten százhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenöt ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kedd délután Rajkán, a Duna utcában. A mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos, valamint a rajkai önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták és megbontották a megégett födémet további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki. A ház lakhatatlanná vált, ezért ketten rokonokhoz költöztek.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött kedd éjszaka a 84-es főúton, Sopronkövesd és Lövő között. Az egyik autó vezetője az ütközés következtében beszorult a roncsok közé, őt a sopronkövesdi hivatásos és a lövői önkéntes tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A másik gépjármű vezetőjét könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda este Győrben, a Baross Gábor úton, ahol egy alagsorban lévő lakás fürdőszobájában gázkészülék működött. A város hivatásos tűzoltóinak és a gázszolgáltató szakembereinek mérései egyaránt igazolták a mérgező gáz jelenlétét. Az érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés az eset során.

Kidöntött egy villanyoszlopot egy bálázási munkálatokat végző traktor csütörtök délután Mosonszolnokon, az Irén majornál. A villanyvezeték szikrázott, amely meggyújtotta a learatott tarlót és a közeli erdősáv aljnövényzetét. A mintegy húsz hektárnyi területet érintő tüzet a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai és a győri hivatásos tűzoltók, valamint a jánossomorjai, a levéli, a hegyeshalmi és a várbalogi önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Az egységek munkáját erőgépek is segítették. Az eset során nem sérült meg senki. Az áramszolgáltatás-kiesés ötvenhárom fogyasztói helyet érintett.

Kerti tárolóban keletkezett tűz péntek délután Sopronban, a Kőfejtő utcában. A soproni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz nem terjedt át másra, személyi sérülés nem történt az eset során.

Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult és a tetején állt meg egy személygépkocsi vasárnap este az M86-os autóúton, Vásárosfalu térségében. A balesethez répcelaki önkormányzati, kapuvári hivatásos és beledi önkéntes tűzoltók vonultak. A kapuvári tűzoltók kerekeire állították, majd a leállósávba tolták és áramtalanították a járművet. A kocsiban csak a gépjárművezető utazott, őt könnyű sérülései miatt kórházba szállították a mentők.