A 16. héten történt

2024. április 22. 12:30

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 10 ember sérült meg.

Két személyautó ütközött hétfő reggel Mosonmagyaróvár és Halászi között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban csak a gépjárművezetők utaztak, mindketten megsérültek, a mentők kórházba szállították őket.

Két személyautó ütközött kedd délután Győrben, a Kodály Zoltán utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A balesetben egy ember megsérült, őt további vizsgálatokra kórházba szállították a mentők.

Helyi járatos busz és személyautó ütközött szerda délelőtt Győrben, a Zrínyi utca és a Dr. Petz Aladár utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói mindkét járművet áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt. A buszon három utas, valamint a személyautó vezetője könnyű sérüléseket szenvedtek.

Vadat gázolt egy személyautó csütörtök este a 8518-as úton, Fertőboz és Hidegség között. Az ütközés után az állat a szemközti sávba csapódott, ahol egy másik autó is nekiütközött. A nagycenki önkéntes tűzoltók mindkét járművet áramtalanították. A két autóban összesen öten utaztak, egyikük sem sérült meg. Az autók elszállításáig a forgalom tűzoltói irányítás mellett egy sávon, váltakozva haladt.

Parkoló autónak hajtott egy személyautó péntek délután Sopronban, a Lővér körút és a Becht Rezső utca kereszteződésénél. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. A parkoló autóban nem ült senki, a másik autóban ketten utaztak, egyikük megsérült, a mentők kórházba szállították.

Parkoló autónak ütközött, majd villanyoszlopnak csapódott egy személyautó szombat este Rajkán, a Kossuth Lajos utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Keringető szivattyú szigetelése olvadt meg vasárnap kora reggel egy soproni áruház földszinti kazánházában. Tűz nem, csak füst keletkezett az eset során. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították és átszellőztették a kazánházat.