Kinevezések, elismerések

2023. június 27. 10:51

Hatvanöt első tiszt tett fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában kedden. Mellettük számos tűzoltó is elismerésben részesült. A főigazgató azokat jutalmazta, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot.

A július elsejével kinevezett első tisztek esküszövegét Gosztola Attila tűzoltó százados olvasta elő. Ezúttal hatvanöten fogadták meg, hogy hivatásukat a nemzet javára gyakorolják. 

Az első tisztek ünnepélyes fogadalomtétele után ismertették, hogy dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere harminc év után szolgálati jelet adományozott, egyben dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Belügyminisztérium és szervei állományában eltöltött harminc év elismeréseként jutalomban részesítette Magosi Lajos tűzoltó ezredest, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

A rendezvényen a legkiválóbb tűzoltókat is jutalmazták hősies helytállásukért. A főigazgató azok munkáját ismerte el, akik szabadnapjukon avatkoztak be egy-egy káresetnél, vagy szolgálatuk teljesítése közben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Kapcsolódó dokumentumok:

Kinevezettek, elismertek (2023.06.27.)