A 13. héten történt

2020. március 30. 09:39

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Családi ház garázsába hajtott egy személyautó hétfő este a győrújfalui József Attila utcában. A baleset következtében leszakadt a garázskapu és a garázsban tárolt két jármű is károsodott. A győri hivatásos tűzoltók a garázskaput eltávolították, két járművet áramtalanítottak. Az autóban utazó mindkét ember megsérült, az egyik utast a tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a járműből. 

Többszintes társasház egyik harmadik emeleti lakásának erkélyén keletkezett tűz kedden este a győri Ifjúság körúton. A tűz a lakás szobájára is átterjedt. Az épületet tizennégy ember hagyta el, másfél óra elteltével térhettek vissza otthonukba. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették a tűzzel érintett lakást. A mentők három embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanújával, közülük egy lakó szenvedett könnyű füstmérgezést. 

Szabadtéri tüzekhez riasztották szerdán Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. Délben Hegyeshalomban, a Béke utca mögötti szabad területen kapott lángra az erdősáv aljnövényzete mintegy húszméteres sávon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a tüzet. Délután a győri hivatásos, valamint az ásványrárói és kunszigeti önkéntes tűzoltókat Dunaszeg mögé, a Duna partjára riasztották, ahol mintegy nyolcszáz négyzetméteren lángolt a nádas és az aljnövényzet. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

Hulladékgyűjtő kukák kaptak lángra Győrben a Tárna utcában csütörtökön este. A tüzet a város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték, a lángok a szelektív szigetről nem terjedtek tovább. 

Szombaton délután száraz fű és nádas kapott lángra, mintegy két hektáros területen Nagyszentjános és az M1-es autópálya között. A győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Vasárnap éjszaka a kapuvári hivatásos tűzoltókat a Vitnyéd és Petőháza közötti vasúti átjáróhoz riasztották, ahol egy tehervonat egy személygépkocsival ütközött. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után az autó sofőrjét feszítővágó segítségével emelték ki az összetört autóból. A sofőr életét vesztette a balesetben.