A 8. héten történt

2020. február 24. 09:29

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hat ember sérült meg.

Két személyautó ütközött Győrben, a Tihanyi Árpád és a Szauter Ferenc utca kereszteződésében hétfő kora délután. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Hétfő éjjel egy győrújfalui sorház égő kéményéhez riasztották a győri hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók eltávolították a füstelvezetőből a lerakódott, égő részeket és felhívták a tulajdonos figyelmét a kémény felülvizsgálatára.

Összeütközött két személyautó szerda délután Győrben, a Hűtőház utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és az összetört autókból három embert feszítővágó segítségével kiemeltek és átadtak a mentőknek. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Hulladéktároló konténerben gyulladt meg a papír és fólia csütörtök délután egy mosonszolnoki telephelyen. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai oltották el a harminc köbméteres fém konténerben felcsapó lángokat. A konténerben lévő szemétről a tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi és nyerges vontató ütközött péntek kora délután Mosonmagyaróváron, a Barátság és Alkotmány utca kereszteződésénél. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Egy lébényi ház izzó kéményéhez vonultak szombat este a Lébényi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, akik a helyszínen kitárazták a vegyes tüzelésű kazánt és eltávolították a kéményből az izzó, lerakódott részeket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét a kémény felülvizsgálatára.