A 4. héten történt

2020. január 27. 10:15

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Ráfutásos balesetet szenvedett két autószállító tréler Győrben, az 1-es főút 128-as kilométerénél. Az egyik autószállító tréler tartószerkezete deformálódott, egy személyautó lelógott róla. A győri hivatásos tűzoltók daru segítségével leemelték a tréler felső részén lévő személygépkocsikat, majd a deformálódott felső részt is leemelték a trélerről. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Megcsúszott a jeges úton és korlátnak ütközött egy személyautó Kisfalud térségében kedd reggel. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, melynek vezetőjét a mentőkkel közösen kiemelték a járműből. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. 

Meggyulladt a lerakódott korom szerdán reggel Abdán a Bécsi utca egyik családi házának kéményében. A győri hivatásos tűzoltók a kazánt kiürítették, valamint a kéményből az izzó részeket kéziszerszámokkal eltávolították. A lakók más módon is tudnak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.  

Csütörtökön este összeütközött két gépkocsi Mosonmagyaróváron, a Hunyadi János utca és az Árpád utca kereszteződésében. Az ütközés erejétől az egyik autó az út mentén álló fának csapódott. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. 

Árokba hajtott egy személyautó a 81-es főúton pénteken este Töltéstava határában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A járműben ketten utaztak, könnyebb sérülésekkel kórházba szállította őket a mentőszolgálat.  

Ásványrárón a Szabadság utcában, valamint Újkéren a Fő utcában is kéménytűzhöz riasztották vasárnap Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. Ásványrárón a lébényi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók, Újkéren pedig a soproni hivatásos tűzoltók eltávolították az égő tüzelőanyagot a kazánból, az izzó kormot pedig a kéményekből. A tulajdonosok figyelmét felhívták a kémények felülvizsgálatára.