Katasztrófavédelmi mobil laborok gyakorlatoztak Győrben

2019. december 11. 09:04

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Fejér és Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi mobil laborok és a megyei katasztrófavédelmi sugárfelderítő egység részvételével regionális szituációs begyakorló gyakorlatot tartott december 10.-én.

A mobil laborok szakemberei a nap során az egységek együttműködését és a közös felderítést gyakorolták. A feladatok között biológiai és radiológiai anyagokkal kapcsolatos veszélyhelyzetek kezelése is szerepelt. A három megye részvételével zajló gyakorlaton a szakemberek összehangoltan, egymás munkáját segítve, gyakorolták a különböző veszélyes anyagokkal kapcsolatos szituációk biztonságos megoldását. 

A katasztrófavédelmi mobil labor egységek kulcsszerepet töltenek be az iparbiztonsági szakterületen. A szakemberek nem csupán a vegyi, biológiai és radiológiai anyagokkal kapcsolatos veszélyhelyzeteknél végeznek felderítő tevékenységet, hanem a veszélyes üzemek és a veszélyesáru-szállítás hatósági ellenőrzésében is jelentős feladatot vállalnak.