A 38. héten történt

2024. szeptember 23. 09:06

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 127 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 5 ember sérült meg.

Kisbusz és egy elektromos személyautó ütközött hétfő délután a 86-os főúton, Beled térségében. A kapuvári hivatásos, a répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A személyautót hőkamerával többször is ellenőrizték az egységek. A baleset során egy ember megsérült, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A tűzoltó egységek biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt.

Lom és szemét égett a kazán mellett egy családi ház pincéjében kedd délelőtt Jánossomorján, az Árpád utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a tűz oltását, végül az egységek vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd kivitték az alagsorból a holmikat. A tulajdonos kisebb égési sérüléseket szenvedett a tűz oltása közben, a mentőszolgálat munkatársai ellátták a helyszínen, azonban kórházba szállítására nem volt szükség. 

Kigyulladt egy családi ház szerda délután Gönyűn, a Deák Ferenc közben. A tűz az épületben egy szobát, a folyosót és az előteret érintette. A győri hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett avatkoztak be, több vízsugárral fékezték meg a lángokat és a melléképületből három propán-butángáz palackot is kivittek, amelyeket nem ért hőhatás. Az egységek egy embert kivittek az épületből, majd átadták őt a mentőknek, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres melléképület csütörtök este Jánossomorján, a Szenti István utcában. Az épületben faanyag, állványzat és használati tárgyak égtek. A mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltók több vízsugárral eloltották a lángokat, majd megbontották az épület tetőszerkezetét és az oldalsó lemezborítását további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki. 

Megdőlt egy tizenöt méter magas kőrisfa vasárnap délután a 15-ös főút mellett, Mosonmagyaróvár és Bezenye között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók kivágták és eltávolították a járműforgalmat veszélyeztető fát.

Egy négytengelyes, billenőplatós teherautó szorult a híd alá szombat délelőtt az M1-es autópálya 162-163-as kilométere között, az országhatár felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók az autómentővel közösen kivontatták a beszorult kamiont, majd az autópálya karbantartókkal közösen felitatták a kifolyt hidraulika olajat. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött vasárnap délelőtt Győrben, a Baross Gábor úton. A baleset során a gyalogos átkelőhely jelzőlámpája is kitört. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, közreműködtek a kifolyt üzemanyag felitatásában és a törmelék eltakarításában. A balesetben nem sérült meg senki.