A 13. héten történt

2023. április 03. 12:35

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kilencven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárom ember sérült meg.

Hétfő délután a viharos szél következtében egy személyautóra rádőlt egy fa az 1-es számú főút 157. kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében. Az autóban egy ember utazott, őt a város hivatásos tűzoltói és a mentőszolgálat munkatársai közös erővel, feszítő vágó segítségével szabadították ki a roncsok közül, majd súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltók feldarabolták a kidőlt fát és megszüntették a forgalmi akadályt. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó kedden délután Beleden, az Arany János utcában. A kapuvári hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban hárman utaztak, közülük egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A baleset következtében a villanyoszlop kismértékben megsérült, a vezetékek épek maradtak, nem érintette az áramszolgáltatást. 

Egy húsz négyzetméteres tároló égett teljes terjedelmében szerda éjszaka Sopronban, a Somfalvi úton. A tulajdonos áramtalanította az épületet mire a soproni hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz veszélyeztette a szomszédos tárolót is, ahonnan a tűzoltók két gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőhatás, ezután hőkamerával átvizsgálták a területet, azonban további izzó részeket nem találtak. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy családi házban a tűzhelyen felejtett étel égett csütörtökön délben Sopronban, az Ady Endre utcában. A tűz átterjedt a felső konyhaszékre is. A soproni hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, majd átvizsgálták és ventilátorral átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. A ház alsó szintjén lévő falak kormozódtak, ezért a három lakó rokonoknál töltötte az éjszakát. Egy embert kivizsgálás céljából kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Több személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött péntek délután az M1-es autópálya 127. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az ütközést követően a kisteherautó kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűzoltás és műszaki mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom. A balesetben nem sérült meg senki. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi szombat este a 83-as számú főút 51-es kilométerénél Tét térségében. A győri hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók áramtalanították az járművet. Az autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói és polgárőri irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap éjfél előtt az 1-es számú főút 130. kilométerszelvényében, Abda térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és egy embert kiemeltek a roncsok közül, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A műszaki mentés ideje alatt az érintett szakaszon félpályán haladt a forgalom.