Kollégáink is részt vettek az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen

2024. szeptember 13. 11:27

Szeptember 11-én két év szünetet követően hatodik alkalommal rendezték meg az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt, amelynek helyszíne Pakson, a cseresznyéspusztai erdő volt.

 A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület rendezvényének sikeréhez hozzájárult a kellemes, napsütéses idő, a gyenge szél pedig csak tovább növelte a kihívást.

Vármegyénkből négyen indultak a versenyen, köztük Szabó András alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője "pusztai" kategóriában a II. helyen végzett, Horváth Péter alezredes, iparbiztonsági felügyelő, szintén Mosonmagyaróvárról "barebow" kategóriában ugyancsak a II. helyen végzett. Két győri kolléga, Molnár Balázs törzsőrmester és Kovács Ferenc főtörzsőrmester is részt vettek a megmérettetésen, habár dobogós helyet nem értek el, szépen szerepeltek. 

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformáló, élethű célpontokra lőhették ki nyilaikat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lőttek, azonban nem tudták előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.A verseny zárásakor dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója örömmel beszélt arról, hogy az ismerős arcok mellett új versenyzőkkel is találkozhatott.

Gratulálunk a Kollégáknak!