A 29. héten történt

2024. július 22. 11:32

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kilencvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen huszonegyen sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Aljnövényzet és száraz fű kapott lángra hétfő délután Babót külterületén. A kapuvári hivatásos tűzoltók és a beledi önkéntesek két vízsugárral fékezték meg a két hektárnyi területen elharapózott lángokat. A tűz oltását a terület körbetárcsázásával erőgép is segítette. Sérülés nem történt, anyagi kár sem keletkezett az esetnél.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött kedd délelőtt a 85-ös főúton, Kóny határában. A csornai hivatásos tűzoltók és az enesei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a személyautókat. A járművekben egy-egy ember utazott. A balesetben a személygépkocsik vezetői megsérültek, őket könnyű sérüléseik miatt kórházba szállították a mentők.

Kamion és kisbusz ütközött szerda délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Károlyháza és Lébény között, a 147-es  kilométer közelében. A kisbuszba beszorult egy ember, őt feszítővágó segítségével szabadították ki, majd kiemelték és átadták a mentőknek a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították is a járművet.

Két személyautó és egy lakóbusz karambolozott szerda délután Győrnél, az M1-es autópálya 126-os kilométerénél, Budapest irányába. A baleset következtében a lakóbusz felborult. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a buszt. A baleset két könnyű sérültjét a mentők kórházba szállították.

Felborult egy kisbusz szerda éjjel Hegyeshalomnál, az M1-es autópálya 169-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon. A baleset következtében két ember a járműbe szorult, őket a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A kisbuszban hatan utaztak, egyikük a baleset következtében életét veszítette, négy embert pedig kórházba szállítottak a mentők.

Árokba hajtott és oldalára borult egy személyautó péntek délután Tápon, a Győri utcában. Az autóban ketten utaztak, egyiküket a pannonhalmi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből, majd átadták a mentőknek. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltók kerekeire állították a gépkocsit.

Parkoló autónak hajtott egy személyautó szombat délután Győrben, az Egysori úton. Az ütközés következtében a jármű az oldalára borult és a sofőr beszorult alá. A győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a sérültet, majd átadták a mentősöknek, akik kórházba szállították. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. 

Öt személyautó ütközött az M1-es autópálya 127-es kilométerénél vasárnap délután, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók három járművet áramtalanítottak. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták a munkálatok idejére.