A 27. héten történt

2024. július 08. 14:40

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárman sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Győri alumíniumöntöde pincéjében lévő szellőzőrendszerben keletkezett tűz kedden éjfél előtt. Mire a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók kiérkeztek a dolgozók megkezdték a tűz oltását, majd az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat. A csővezeték mintegy tíz méteren beizzott, amelyet vízsugárral átmostak és visszahűtöttek a tűzoltók. Az üzemben kétszázan dolgoztak, amikor a tűz keletkezett, mindenki időben és épségben elhagyta a létesítményt. 

Öt személyautó szenvedett ráfutásos balesetet szerda este az M1-es autópálya 143-as kilométerszelvényében, a főváros felé tartó oldalon. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt, majd megtisztították az úttestet a törmeléktől. Az öt autóban összesen tizenketten utaztak, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket kórházba vitték a mentősök. Az érintett útszakaszon a leállósávon haladt a forgalom.

Tűz keletkezett egy teherautó motorterében csütörtök délelőtt Lövőn, a Mohl Adolf utcában. A tulajdonos egy porral oltóval megkezdte a tűzoltást, azonban amikor a soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a lövői önkéntes tűzoltók kiérkeztek még erős füstölést tapasztaltak. Az egységek vízsugárral megfékezték a tüzet és visszahűtötték a felhevült motorteret, majd áramtalanították a járművet. A teherautóban a sofőr egyedül utazott, nem sérült meg. 

Három kamion szenvedett ráfutásos balesetet az M1-es autópálya 124-es kilométerénél péntek délelőtt Győr-Ménfőcsanak térségében, a Hegyeshalom felé tartó oldalon. A három járműben összesen négyen utaztak, ketten könnyű-, egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik sofőr pedig életét veszítette a balesetben. A győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadítottak ki egy embert a roncsok közül. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás idejére. 

Ledőlt egy régi ház kéménye az erős szél miatt szombat délután Győrben, a Bercsényi ligetben. A balesetveszély megszüntetése érdekében a győri hivatásos tűzoltók eltávolították a kémény maradványait és a tetőn fennakadt tégladarabokat. Az eset során nem sérült meg senki. 

Szalagkorlátnak hajtott egy személyautó vasárnap éjjel az M85-ös autóúton, az enesei lehajtó közelében, a Győr felé tartó oldalon. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban hárman utaztak, a mentősök mindannyiukat könnyű sérülésekkel szállították kórházba.