II. Szolgálatban Másokért Nap

2024. június 11. 15:16

Idén már második alkalommal szerveztek pályaorientációs és toborzó napot Mosonmagyaróváron a középiskolások részére, „Szolgálatban Másokért Nap” elnevezéssel.

 A rendezvényen részt vett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Országos Mentőszolgálat.

Az érdeklődő diákok egy bemutató keretében láthatták, hogy mi történik egy baleset helyszínén, hogyan dolgoznak együtt és hogyan segítik egymás munkáját a társszervek, annak érdekében, hogy a sérültet minél előbb, biztonságban kiemeljék a roncsok közül.  

Az eseményen körülbelül százötven pályaválasztás előtt álló diák vett részt, akik kipróbálhatták a tűzoltó védőruhát a különböző tűzoltó szakfelszereléseket, kézbe vehették a feszítő-vágót és azt is megtapasztalhatták milyen vízsugárral célba lőni. 

A rendezvényen mindegyik résztvevő szervezet képviselőjétől pályaorientációs előadásokat hallhattak a diákok, valamint kötetlen beszélgetésekre is lehetőségük volt az egyenruhásokkal.

Fotó: Mosonmagyaróvári KvK