24 óra alatt 185 bejelentés a lehullott eső miatt

2024. június 11. 09:46

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt hétfő reggel 7 és kedd reggel 7 óra között száznyolcvanötször kérték a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltók segítségét.

Százhuszonnégyszer pincékbe befolyt víz miatt riasztották az egységeket, lehasadt ágak eltávolításához és fakidőléshez kilencszer vonultak a tűzoltók. Győrben, az Ady Endre utcában tíz ingatlan udvarában állt a víz, innen autókat is kitoltak a tűzoltók, hogy ne keletkezzen bennük kár. Szintén Győrben, a Gyepszél utcában olyan magasan állt a víz az úttesten, hogy egy autó menet közben elakadt és csak a tűzoltók segítségével tudott továbbhaladni. Ivánban, a Kápolna utcában több ház udvarán keresztül folyt a víz, az egyik lakhatatlanná vált, az öt lakó rokonokhoz költözött. Egy közintézményt érintő esemény történt, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház alagsorában jelentős mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, amelyet öt szivattyúval eltávolítottak az egységek. Az esemény nem okozott fennakadást az intézmény működésében. 

A káresetek felszámolásánál az abdai, a börcsi, a beledi, a csornai, az enesei, a fertőszentmiklósi, a győrújbaráti, a győrszemerei, a győrszentiváni, az iváni, a kunszigeti, a rábapatonai, az osli, az öttevényi, és a téti önkéntes tűzoltók segítették a hivatásosok munkáját.