A 12. héten történt

2024. március 25. 13:42

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen heten sérültek meg.

Kamion és személyautó ütközött hétfő délután a 82-es főúton, Ravazd és Pannonhalma között. Az autóba egy ember beszorult, őt a pannonhalmi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították és átadták a mentőknek. A tűzoltók áramtalanították, majd drótkötéllel levontatták az úttestről a gépkocsit.

Segédmotoros kerékpár és személyautó ütközött kedd reggel Nagyszentjánoson, a Radnóti Miklós utca és az Attila utca kereszteződésében. A győri hivatásos tűzoltók felitatták a motorból kifolyt üzemanyagot. A gépkocsi áramtalanítására nem volt szükség. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Négy személyautó ütközött szerda délután a 84-es számú főút Sopron és az országhatár közötti szakszán. A soproni hivatásos tűzoltók két autót áramtalanítottak. A járművekben összesen heten utaztak, nem sérültek. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltó egység felitatta a kifolyt hűtővizet és megtisztították az úttestet a törmeléktől. A beavatkozás ideje alatt félpályán haladt a forgalom. 

Egy személyautó árokba hajtott csütörtök reggel Kapuváron, az Arany János utcában. A jármű miatt kismértékben forgalmi akadály alakult ki, ezért a kapuvári hivatásos tűzoltók kézi erővel kitolták azt az árokból. Az eset során nem sérült meg senki. 

Kigyulladt egy személyautó motortere szombat reggel Pannonhalmán, az apátság udvarában. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugárral megfékezték a lángokat. Az égő autó mellett parkoló másik jármű lökhárítójában is kár keletkezett a tűztől. Az eset során nem sérült meg senki.  

Átszakította a szalagkorlátot, majd az út menti, bokrokkal benőtt vízelvezetőben állt meg egy személyautó szombat délután, az M1-es autópálya 118-as kilométerénél, Győrújbarát térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az autóban ketten utaztak, ők kiszálltak mire a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók kiérkeztek. Az egységek kötélbiztosítás mellett motoros láncfűrésszel megtisztították a területet, hogy hozzáférjenek a járműhöz. Az eset során nem sérült meg senki. 

Három személyautó ütközött vasárnap délután Nyúlon, a Kossuth Lajos utcában. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókból mindenki kiszállt mire a tűzoltók kiérkeztek. A mentőszolgálat munkatársai egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

Fotó: Illusztráció