A győri tűzoltók nyerték a műszaki-mentő vetélkedő területi fordulóját

2024. március 19. 14:22

A 2024-es Területi Műszaki-mentő Vetélkedőt március 19-én, Győrben rendezte meg a vármegyei igazgatóság a hivatásos tűzoltók részére.

A tét – ahogyan az elmúlt években is - az, hogy melyik város hivatásos tűzoltóparancsnoksága fogja képviselni vármegyénket az országos döntőn. 

A versenyző csapatok borítékból húzták ki a műszaki mentési feladatokat és a rajtszámot, majd a versenyhelyszínre indultak, ahol már a berendezett szituáció várta őket. Minden induló csapat egy baleseti szimulációs feladatot kapott, amelyek eltértek egymástól, azonban minden esetben két-két autó szenvedett balesetet.  A feladatok megoldására minden csapatnak legfeljebb 20 perc állt rendelkezésére, a cél a szakszerű és hibátlan végrehajtás volt.  

A bíráló bizottságban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot képviselő kollégánk, Kőváry Adrián százados mellett, aki a taktikai és szakmai pontozást végezte, két külsős bíró is helyet kapott. Az Országos Mentőszolgálat kollégája a sérültek szabályszerű mentését, az egészségügyi szempontokat figyelte, míg Szabó Imre, a SziFire Kft.-től, a Holmatro eszközök hivatalos magyarországi forgalmazójától, pedig a technikai eszközök szabályos használatát pontozta.

A versenyen az alábbi eredmények születtek: 

1. helyezett: a Győri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

2. helyezett: a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

3. helyezett: a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

4. helyezett: a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata

Tehát áprilisban, Dunaföldváron a IV. Országos Műszaki-mentő versenyen vármegyénket a győri hivatásos tűzoltók képviselik majd.

Gratulálunk a csapatnak!