A 6. héten történt

2024. február 12. 10:40

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Utoléréses balesetet szenvedett három személyautó és egy kisteherautó hétfő délután Győrnél, az 1-es főút 116-os és 117-es kilométere között. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A négy járműben összesen öten utaztak, közülük három embert könnyű sérüléseik miatt a mentők kórházba szállítottak.

Felügyelet melletti égetésből terjedt tovább a tűz kedd délben a győri Pengős úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a mintegy hatszáz négyzetméteren elharapódzó, lakóházakat veszélyeztető lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. A tűzoltók helyszíni bírsággal sújtották az égetést végző embert.

Családi ház harminc négyzetméteres kazánházában keletkezett tűz szerda délelőtt Mezőörsön, a Fő utcában. A kazánból kipattanó szikra meggyújtotta a mellette tárolt fél méteres fadarabot és éghető anyagokat, mintegy négy négyzetméteren. A győri, a pannonhalmi és a kisbéri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat majd átvizsgálták és kiszellőztették az épületet. A tulajdonost könnyű sérülésekkel és füstmérgezés gyanújával kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. 

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó csütörtökön kora este Győrben, a Hűtőház utcában. Az autó sofőrje beszorult, ezért őt a győri hivatásos tűzoltók az ajtón keresztül kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A tűzoltó egység ezután áramtalanította a járművet. 

Családi házzal egybeépített melléképület égett péntek este Pázmándfalun, a Rákóczi telepen. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók előbb sikeresen körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, így az nem terjedt át a családi házra. Az eset során nem sérült meg senki. 

Meggyulladt az ágy sarka egy társasházi lakás nappalijában szombat délelőtt Győrben, a Tihanyi Árpád úton. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek a tulajdonos eloltotta a tüzet. Az egységek átszellőzették a lakást, amely megtelt füsttel és átvizsgálták a tűz helyének környezetét további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki. 

Teljes terjedelmében égett egy ikerház tetőszerkezete vasárnap délelőtt Győrben, a Sövényes utcában. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az épületet hét lakó elhagyta, közülük egy embert enyhe füstmérgezéssel kórházba vittek a mentőszolgálat munkatársai. A lakások lakhatatlanná váltak, ezért hat ember másik ingatlanba költözött.