Konyhában keletkezett tűz Egyházasfalun

2023. november 13. 14:00

Tűzhelyen hagyott étel kapott lángra egy egyházasfalui családi ház konyhájában vasárnap délben.

A páraelszívóra és a konyhabútorra is átterjedt lángokat a tulajdonos egy porral oltó segítségével megfékezte, így megakadályozta egy kiterjedt lakástűz kialakulását. A helyszínre érkező csepregi önkormányzati tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, ahol tüzet, izzó részeket már nem találtak.

Az eset során nem történt személyi sérülés. A tulajdonos lélekjelenlétének és az otthon tartott porral oltónak köszönhetően a lángok megfékezésével sikerült megakadályozni, hogy a tűz a konyhai berendezésekről továbbterjedjen az épület többi helyiségére.

A lakásban keletkezett kisebb tüzek oltását jól szolgálhatják a porral oltók, javasolt minden háztartásba beszerezni. A tűz oltásával csak akkor próbálkozzanak, ha azzal a testi épségüket nem veszélyeztetik!

Nagyobb kiterjedésű tűz, lángolás és intenzív füstképződés esetén azonban azonnal hagyják el a lakást és hívják a 112-es segélyhívó számot!

Nem szabad elfelejteni, hogy minden esetben – még akkor is, ha sikerült a tüzet eloltani – bejelentést kell tenni a 112-es egységes segélyhívószámon!