A 36. héten történt

2023. szeptember 11. 13:10

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg, egy pedig életét vesztette.

Személyautóra dőlt egy fa hétfő délután a 84-es főút 91-es kilométerénél, Újkér térségében. A tűzoltók helyszínre érkezése előtt a közelben tartózkodók egy erőgéppel leemelték a fát a kocsiról. A járműben hárman utaztak, egyikük az autóba szorult. A sopronkövesdi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók, valamint a lövői önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak a balesethez. A tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték a jármű roncsai közé szorult embert, aki a baleset következtében életét vesztette. Az autó másik két utasát könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Árokba csúszott egy személyautó kedd éjjel Lébény külterületén. A lébényi hivatásos tűzoltók a félig az úttesten maradt, forgalmat akadályozó gépkocsit drótkötél segítségével kivontatták az árokból. A balesetben nem sérült meg senki.

Két kamion ütközött össze csütörtök délelőtt az M1-es autópálya 130-as kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Az egyik kamion egy tartályos üzemanyag-szállító, amelyben a baleset idején semmi nem volt, azonban a tartálya behorpadt és felhasadt. A másik jármű rakományát autóalkatrészek képzeték. A nyerges vontatók tovább tudtak haladni. A győri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és az útkezelővel közösen megtisztították az útszakaszt a forgalmat zavaró törmeléktől. A balesetben nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy vendéglő konyhája szombat éjjel Kapuváron a Veszkényi utcában. A tűz körülbelül öt négyzetméteres területet érintett. A kapuvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, valamint egy embert kihoztak az épületből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek egy gázpalackot is kihoztak az ingatlanból, amelyet nem ért hőhatás. Az eset során két ember könnyebben megsérült, őket füstmérgezés gyanújával szállították kórházba a mentősök.

Száz négyzetméteres mezőgazdasági épületben nagy méretű gumiabroncsok égtek mintegy ötven négyzetméteren vasárnap kora este Nagyszentjánoson a Fő utcában. Az ingatlan másik felében műanyag alkatrészek voltak, amelyekre kismértékben átcsaptak a lángok. A kigyulladt épülettől harminc méterre egy terménytároló is volt, amelyet a tűz nem veszélyeztetett. A győri hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, azonban nehezítette a munkájukat, hogy az épület tetőszerkezete beomlott. Az munkálatokat egy rakodógép segítette, amely a törmelékek szétbontásában és eltávolításában vett részt. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszín közelében, azonban egészségre káros anyagot nem mutattak ki a levegőben. Az eset során nem sérült meg senki.