Tegnap a viharos szél adott munkát a tűzoltóknak

2023. március 28. 10:39

A meteorológiai szolgálat tegnap délután narancssárga, másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron vármegye területére.

Az erős szél és széllökések miatt összesen tizennégy alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Kilencszer fakidőléshez, széthasadt fákhoz vonultak, három alkalommal épületekben, tetőszerkezetekben keletkezett kár és kétszer magasban lógó tárgy eltávolításában kértek segítséget. 

A hivatásos egységek mellett Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is részt vett a viharkárok felszámolásában. 

A vármegyében egy közintézménynél kellett beavatkozni. Délután negyed hatkor Mosonmagyaróváron, a Széchenyi István Egyetem, Vár téren lévő „A” épületének tetején körülbelül harminc darab cserepet megbontott a szél. A tűzoltók eltávolították a veszélyes, meglazult cserepeket, a területet pedig körbe kordon szalagozták. 

A viharos időjárás miatti tűzoltói beavatkozások alkalmával egy ember sérült meg, akinek az 1-es számú főút 157. kilométerénél az autójára dőlt egy fa. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a mentősök közös erővel, feszítő-vágóval szabadították ki a roncsok közül a sérültet, majd súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az érintett útszakaszt egy órára teljes szélességében lezárták. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 20 óra előtt visszavonta a korábbi, széllökésveszélye miatt kiadott narancssárga riasztást. 

Kérjük, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális időjárásról és az utak állapotáról.