Járási ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedő a mosonmagyaróvári laktanyában

2023. március 23. 10:07

2023. március 22-én szerda reggel hangos gyerekzsivaj verte fel a mosonmagyaróvári laktanya csendjét.

Ezen a napon rendezték meg a járási ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőt, amelyen az általános iskolás kategóriában tizenöt csapat, a középiskolás kategóriában pedig kilenc csapat mérte össze tudását. 

A közel száz versenyzőnek elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni a hét versenyállomáson. A feladatok között szerepelt a katasztrófavédelmi teszt, amelynek helyes kitöltése széleskörű elméleti ismereteket igényelt, továbbá a veszélyes anyag ismereti és elsősegélynyújtó állomáson is szükség volt az elméleti tudásra a gyakorlati feladatok végrehajtása mellett. A további állomásokon a versenyzők főként a gyakorlati tudásukról adtak számot, a tömlőgurítástól, a mentőkötél felszedésen át egy ügyességi váltófutásig. Az ár- és belvíz elleni védekezés állomáson a szakszerű nyúlgát építést kellett bemutatniuk a versenyzőknek. 

A megmérettetést az általános iskolás kategóriában a Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület "Lángelmék" nevű csapata nyerte, második helyen szintén a hédervári önkéntesek színeiben induló "Tűzördögök" végeztek, míg a harmadik helyet a hegyeshalmi "Podd-Hegyes" csapata szerezte meg.  A középiskolások kategóriájában a Hédervár ÖTE "Szomjoltók" csapata bizonyult a legjobbnak, maga mögé utasítva a Glück Frigyes Szakképző Iskola 4-es és 5-ös csapatát. 

A versenyzőknek gratulálunk, a felkészítőknek köszönjük a munkát!