Elismerések és soron kívüli előléptetések a nemzeti ünnepen

2023. március 14. 13:03

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésének, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott a szervezet.

A szabadságról, annak kivívásáról és a hősök emlékéről beszélt ünnepi felszólalásában dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető a katasztrófavédelem székházában. Az ezredes elmondta: amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. „Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak.”

A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora követte, amelyben Egressy Béni, Kossonits József és Pécsi József egy-egy műve hangzott el. 

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaink számára. 

 A szolgálati feladataik kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából két kollégánkat soron kívül előléptetett a főigazgató: 

Böröczki Péter Pál zászlóst, a Vármegyei Főügyeleti Osztály referensét törzszászlóssá, valamint

Sári József törzsőrmestert a Lébényi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát főtörzsőrmesterré.

Fotó: Tobak Ferenc RSOE