Elismerések a Belügyminisztériumban a nemzeti ünnep alkalmából

2023. március 13. 16:41

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen. A március 13-án megtartott rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

Az ünnepségen százöten részesültek elismerésben, a kitüntetéseket Pintér Sándor belügyminiszter adta át. Novák Katalin, köztársasági elnök a belügyminiszter javaslatára vezérőrnaggyá léptette elő mások mellett Erdélyi Krisztiánt, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának műveleti főigazgató-helyettesét. 

Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Molnár József tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének. 

A Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Dóra László tűzoltó alezredesnek, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara zenekarvezetőjének és Piróth László tűzoltó alezredesnek, a IX. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának. Az elismeréseket a belügyminiszter adta át. 

Pintér Sándor Bátorságért érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki egy égő raktárépületből – miután egy gázpalack a hivatásos egységek kiérkezése előtt felrobbant – négy felhevült oxigénpalackot és egy acetilénpalackot hozott ki.

Bátorságért érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Gál Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltó-parancsokság gépjárművezetőjét és Máté Csaba tűzoltó őrnagyot, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltó-parancsokság szolgálatparancsnokát, akik egy robbanás következtében összedőlt épület leszakadt betonfödémje alól testi épségük kockáztatásával mentettek ki egy beszorult embert.

Fotó: Belügyminisztérium