Sok dolguk volt ma a tűzoltóknak

2023. február 04. 22:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban narancssárga riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron vármegyére.

Az erős szél és széllökések miatt 19 óráig összesen százkét alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Hetvennégyszer fakidőléshez, széthasadt fákhoz vonultak, tizenkilenc esetben épületekben, tetőszerkezetekben keletkezett kár és ötször magasban lógó tárgy eltávolításában kértek segítséget. A viharos szél okozta tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával nem sérült meg senki. 

A hivatásos egységek munkáját a vármegyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek összesen huszonkét járművel és száztizenkét önkéntes tűzoltóval segítették. 

A vármegyében hat közintézménynél kellett beavatkozni. Reggel Győrben, a Szabolcska Mihály utcában a kormányhivatal udvarán egy fenyőfa kidőlt és megrongálta a kerítést, egy közlekedési lámpát és egy közvilágítási oszlopot. Szintén Győrben két iskola tetejét is megrongálta a viharos időjárás.  A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórháznál egy tíz méter magas fenyőfa megdőlt és veszélyeztette az arra közlekedőket.  Lövőn és Nagybajcson pedig a templom tetejét kezdte meg a szél. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 15 óra után visszavonta a korábbi, széllökés veszélye miatt kiadott narancssárga riasztást. 

Kérjük, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális időjárásról és az utak állapotáról.

Fotó: Győr HTP, Mosonmagyaróvár HTP, Pannonhalma KvŐ