Több baleset volt tegnap a megváltozott útviszonyok miatt

2023. január 23. 12:39

A megváltozott téli útviszonyok miatt vasárnap délelőtt több baleset is történt Győr-Moson-Sopron vármegyében, amely tűzoltói beavatkozást igényelt.

Reggel 7 órakor az M85-ös autóúton Enese és Rábapatona között egy személyautó megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt további kivizsgálásokra a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Reggel 8 órakor Rajkán, a 1408. számú úton egy személyautó lecsúszott az útról és az oldalára borult. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. Egy ember utazott az autóban, ő nem sérült meg. 

Reggel fél 9-kor Töltéstaván, a Petőfi utcában egy személyautó a kanyarban megcsúszott, majd fennakadt a betonpadkán. A győri hivatásos tűzoltók drótkötéllel segítettek visszahúzni az úttestre a járművet. Az autóban négyen utaztak, senki sem sérült meg közülük. 

Délelőtt negyed 10-kor Győrben, a Galántai úton egy személyautó megcsúszott, majd a fejtetőn állt meg az út melletti bozótosban. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet. Az autóban egy ember utazott, ő nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon. 

Délelőtt negyed 11-kor a 86108. számú úton Ágfalva és a határátkelő között egy személygépjármű lecsúszott az úttestről és az oldalára borulva állt meg az árokban. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban a sofőr egyedül utazott, nem sérült meg. 

Fél 12-kor a 82. számú főút 50. kilométerszelvényében Bakonypéterd térségében egy személyautó lesodródott az úttestről, majd egy fának csapódott. Az esethez a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók vonultak. Az autóban ketten utaztak, ők nem sérültek meg. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megváltozott időjárási körülményekre tekintettel fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat!