Polgári védelmi tábor már huszonhatodszorra

2022. augusztus 18. 10:13

Igazi nyári időben élvezhetik a győrújbaráti tábor résztvevői a hasznos programokat és a hatalmas medencét.

Augusztus 15-20-ig zajlik az idei polgári védelmi, rendvédelmi tábor, amelyre töretlen lelkesedéssel, évről-évre egyre többen jelentkeznek. A héten több mint hatvan általános iskolás ismerkedik többek között a tűzoltók, a rendőrök, mentősök, a katonák és a polgárőrök munkájával. A hatalmas zöld területen, ahol egy medence is főszerepet játszik a szünidejüket töltő gyerekek táborozásában, a tábor szakmai vezetője, Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő, most is mozgósította a társszerveket, hogy a gyerekek játékos keretek között ismerjék meg a rendvédelmi feladatokat ellátók mindennapjait.  

A rendőrség, az önkéntes tűzoltók és katonák bemutatkozása mellett, a tábor programjait színesítette már állatkerti simogató, lovaglás, lovas és kutyás polgárőr bemutató.  Nagy lelkesedéssel nézték a búvárok felszereléseit és a medencés zumbán is sokan vettek részt, a kézműves foglalkozások, a különböző ügyességi és sportversenyek, a ping-pong és csocsó-asztalok is gondoskodnak arról, hogy senki ne unatkozzon. A napokban még lángos sütés és tábortűz is várja a gyerekeket. 

Igazán tartalmas egy hetet töltenek a tábor résztvevői Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett, könnyedén tehetnek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.