Főigazgatói elismerés hősies helytállásért

2022. augusztus 09. 10:44

Szolgálatváltás alkalmával adta át Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató a főigazgatói elismerést Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmesternek.

Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmester 2022. június 28-án 16:00 óra körül lakhelye felé tartott, amikor Győrben, a Fehérvári úton lévő felüljárónál az Ipari Park felől sűrű, fekete füstöt észlelt. A kapcsolatot felvette a megyei műveletirányítással, ahol tájékoztatták, hogy úton vannak az egységek. Mivel a helyszíntől pár perc autóútra volt, a Büchl Hungária Kft. telephelyére autózott, ahol egy raktárépületből sűrű füst ömlött. A helyszínen egy ember próbálta oltani a tüzet. Az oltási munkálatokba Holczer Kristóf tűzoltó őrmester becsatlakozott, négy porral oltó készüléket felhasználva a tűz terjedését és a lánggal égés nagy részét megakadályozta a berendezésekben. Az épület feszültségmentesítésére utasította az ott dolgozókat. A győri egységek megérkezéséig a nagy értékű berendezések, valamint a tetőszerkezet megsemmisülését akadályozta meg gyors és szakszerű beavatkozásával. 

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hősies helytállásáért, bátor magatartásáért követendő példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé és főigazgatói elismerésben részesítette Holczer Kristóf Gyula tűzoltó őrmestert, a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Gratulálunk az elismeréshez!