A 20. héten történt

2022. május 23.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Két személyautó karambolozott  hétfő délután Mosonmagyaróvár és Halászi között az 1401-es úton. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók  áramtalanították a járműveket és egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek az egyik gépkocsiból. Két embert szállított kórházba a mentőszolgálat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Kigyulladt egy személyautó kedden délelőtt egy győri mélygarázsban, a Gyóni Géza sétányon. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik perceken belül a helyszínre értek és gyorsan eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz a többi járműre nem terjedt át, azonban károsodtak a világítótestek, kormozódtak a falak és füsttel telítődött a garázs.  A mélygarázs feletti három lépcsőházból harmincnyolc ember hagyta el ideiglenesen otthonát, amíg a tűzoltók a szellőztetést végezték. Személyi sérülés nem történt. 

Árokba csúszott egy sódert szállító nyerges vontató az M1-es autópálya 119-120-as kilométere között, Győrújbarát térségében, a határ felé vezető oldalon szerdán délben. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A kamion vezetője könnyebben megsérült a balesetben.

Árokba hajtott csütörtökön délután egy személyautó a 83-as főúton, Győrszemere közelében, a 62. kilométernél. A járműben egy ember utazott, ő a saját erejéből ki tudott szállni. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autó vezetőjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett a szemét Jánossomorja külterületén szombaton délután. A tűzhöz riasztott mosonmagyaróvári és csornai hivatásos és jánossomorjai önkéntes tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette. 

Összeütközött egy lakóautó és egy személygépkocsi vasárnap délelőtt a 8408-as számú úton Szany térségében. Az ütközés következtében a személyautó az árokba borult. A csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a gépkocsi két utasát és átadták a mentőknek. A tűzoltók emellett biztosították a baleset helyszínét és áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember életét vesztette, egy embert súlyos, egyet pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.