Megyénk tűzoltói is indultak a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

2022. május 20. 09:25

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A két év kihagyás után ismét megrendezett népszerű, országos bajnokságon Belügyminisztérium állománya mellett, a civil lakosság is versenyezhetett. Számos megyéből érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megmérettessék magukat a versenyen. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki. Őket a sportfelszerelésben indulók követték.

A versenyen Győr-Moson-Sopron megyéből is indult négy hivatásos tűzoltó, mindannyian teljes védőfelszerelésben teljesítették a távot.  Mosonmagyaróvárról Szabó Csaba futott fel a több mint négyszáz lépcsőfokon, ő korosztályában a kilencedik helyezett lett, Horváth Vendel, Csorba Erik és Fekete Marcell győri hivatásos tűzoltók pedig korosztályukban az első harmadban végeztek.