A csornai tűzoltók is szedték a szemetet

2022. május 09.

Az idei évben tizedik alkalommal szervezték meg hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalmát, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció”-t,melynek keretében a regisztrált önkéntesek országszerte szűkebb-tágabb környezetükben „nagytakarítást” végeztek.

Ehhez a mozgalomhoz csatlakoztak május 7.-én a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs szabadnapos tűzoltói is. Fő célkitűzésük az volt, hogy Csorna város közigazgatási területén, elsődlegesen a bevezető utakon, árokpartokon gyűjtsék össze a szétszórt szemetet. 

Az önkéntesek a koordinátor tájékoztatója, valamint a biztonsági előírások ismertetése után, az akció keretében mintegy 15-20 km hosszú útszakaszt jártak végig, mely során a Csorna környéki bevezető utakat, az árokpartok mindkét oldalát megtisztították.  A szemétszedés eredményeképp 40  zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítani a területet!  A szemétszedést ugyan nehezítette, hogy az akció egybeesett a vegetációs időszakkal, ennek ellenére egy több szempontból hasznos és eredményes napot tudhattak maguk mögött. 

Nemcsak a tisztább környezetünkért dolgoztak önkéntesként együtt, amivel hozzájárultak a tiszta levegő, a zöld környezet megőrzéséhez, hanem a munka végeztével a koordinátorként tevékenykedő tűzoltó kolléga „portáján” egy jó hangulatú, baráti beszélgetéssel zárták a napot.