Minősítő gyakorlat volt Hegykőn

2022. április 27. 08:59

Az elmúlt hétvégén került sor a Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén működő, önállóan beavatkozó Hegykői Önkéntes Tűzoltó Egyesület éves minősítő gyakorlatára, ahol tizennégy beavatkozást végző önkéntes bizonyíthatta felkészültségét.

A régi varrodában tartott gyakorlaton a feltételezés szerint tűz keletkezett az épületben, ahol egy bennrekedt embert hőkamera segítségével kellett mielőbb megkeresni, valamint gázpalackok is nehezítették a munkálatokat. 

Az egyesület tagjainak tűzoltási és életmentési feladatokat kellett végrehajtaniuk a szimulált helyszínen, füsttel teli zárt térben.  A feladatok során a szaktevékenységet folytató és tűzoltás vezetésére jogosult tagok tűzoltási és műszaki mentési készségéit és a szabályoknak megfelelő rádióforgalmazást is figyelték a gyakorlatot felügyelő hivatásos tűzoltók. 

A minősítő gyakorlat sikerrel zárult, a tizennégy főnek újabb egy évre szól az önálló beavatkozási jogosultsága, ezzel segítik a hivatásos egységek munkáját, valamint növelik Hegykő, Fertőhomok, Fertőszéplak, Pinnye, valamint a környéken élők nyugalmát. 

A 2018 óta önállóan beavatkozó hegykői önkéntesek 2021-ben 3019 óra készenlétet teljesítettek, a tavalyi évhez hasonlóan, idén újabb háromezer óra készenlétet vállaltak. 

Képek: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Hegykő