Csillagszóró okozott tüzet Győrben

2022. január 12. 09:03

Tegnap érkezett utólagos bejelentés a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási központba egy január 8.-ai tűzről.  

Győrben a Fészek utcában egy harmadik emeleti lakásban gyújtottak csillagszórót a karácsonyfán, a fa meggyulladt, feldőlt, károsította a mellette lévő kanapét, sőt még az ablaküvegek is megrepedtek. A tüzet az ott lévők eloltották, szerencsére nem sérült meg senki, csak anyagi kár keletkezett.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a még januárban is otthonukat díszítő karácsonyfa rendkívül gyúlékony, így potenciális tűzveszélyforrást jelent. Mindig tartsák szem előtt, hogy a gyertya, a karácsonyfán lévő csillagszóró, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! 

A kiszáradt fán már ne gyújtsák meg a maradék csillagszórókat, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát! 

A karácsonyfa közelében mindig legyen olyan eszköz, felszerelés, amellyel az esetlegesen keletkező tűz, annak kezdeti szakaszában biztonsággal eloltható. Hasznos lehet otthonunkban egy porral oltó, vagy egy füstérzékelő is, - utóbbi már a legkisebb füstnél figyelmeztet minket a bajra. 

Ha bármilyen okból gyertyát gyújtunk otthonunkban, ha elhagyjuk a helyiséget, mindig fújjuk el a gyertyákat!

Kép: illusztráció