Az 1. héten történt

2022. január 10. 10:38

Győr-Moson-Sopron megyében az első héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg.

Ráfutásos balesetben ütközött két személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr közelében, a 124. és a 125. kilométer között hétfőn kora este. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és biztosították a baleset helyszínét. A mentőszolgálat egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított.

Vasúti hídnak hajtott egy személyautó Sopronban, az Ágfalvi úton kedden délután. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy beszorult embert feszítővágóval kiszabadítottak és átadtak a mentőknek. A rajok a jármű füstölését egy vízsugárral megszüntették, majd a rendőrségi helyszínelés után az autót levontatták az útról. Az autó vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Lesodródott az útról, fának ütközött és az árokban állt meg egy személyautó szerdán délelőtt a 81-es főút 79-es kilométerénél, Győr határában. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, valamint a balesetben sérült fát kivágták. A mentők az autó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített kazánházként használt melléképület Markotabödögén, a Fő utcában csütörtökön reggel. A tűzhöz a győri és a csornai hivatásos, valamint a bezi és a bősárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat, munkájuk során két gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűz a családi ház szigetelését és padlásterét is érintette két négyzetméteren. Sérülés nem történt az eset során.

Összesen hét helyszínen történt ráfutásos baleset az M1-es autópálya 142-es és 149-es kilométerszelvénye között, a határ felé vezető oldalon vasárnap délelőtt. Volt ahol két jármű, de akadt ahol összesen hat részese volt a koccanásos, ráfutásos baleseteknek. A lébényi, mosonmagyaróvári és a győri hivatásos tűzoltók, - ahol szükséges volt - áramtalanították vagy a leálló sávba tolták a járműveket és letakarították az utat. Személyi sérülés nem történt az esetek során. A balesetek miatt jelentős torlódás alakult ki az autópályán.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy sorházi lakás mögött található kazánház Fertőendréden a Fő utcában vasárnap délután. A tűz az ingatlan tetőszerkezetére is átterjedt, de nem érintette a lakórészt. A kapuvári, a sopronkövesdi és a csornai hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi és a fertőendrédi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. A z egységek a tűzzel érintett épület melletti épületrészből három gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt az eset során.