A 36. héten történt

2021. szeptember 13. 10:51

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó Győrújbaráton a Fő utcában hétfőn délelőtt. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A balesetben két ember könnyebben megsérült. 

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 1401-es úton, Halászi térségében kedden este. A mosonmagyaróvári hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és feszítővágó segítségével kiszabadítottak a gépkocsiból egy embert, akit átadtak a mentőknek. 

Kigyulladt egy faszerkezetű, kétszintes, nyolcvan négyzetméteres hétvégi ház Gönyűn, a Bem József utca végén szerdán kora délután. A győri hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, valamint kihoztak az épületből egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. 

Csütörtökön reggel összeütközött egy kisteherautó és két személyautó a 82-es főút 62-es kilométere közelében, az Écs és Nyúl közötti szakaszon. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Személyautó alá szorult egy ember egy családi ház udvarán Kajárpécen, a Béke utcában szombaton délelőtt.  A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók feszítővágó és emelőpárna segítségével szabadították ki a jármű alól a szerencsétlenül járt embert és átadták a mentőknek. Sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. 

Motorkerékpárossal karambolozott egy személygépkocsi a 84-es főút 98-as kilométerszelvényénél, Lövő és Sopronkövesd között vasárnap délután. A motor áramtalanítását a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók végezték el. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.