Elismerte Győr városa a tűzoltók munkáját

2021. július 20. 13:57

Kedden délben fogadta Győr város polgármestere és alpolgármestere a város hivatásos tűzoltóit egy ünnepélyes sajtónyilvános beszélgetésre.

Adyváros egyik középmagas épületében volt néhány hete lakástűz a Szabolcska utcában, ahol harminc tűzoltó, több órás megfeszített munkával dolgozott azon, hogy mentsék a menthetőt, s mielőbb visszatérhessenek féltett otthonaikba a zömében idős és beteg lakók. A tűzoltók miközben több oldalról oltották a tüzet, a tízemeletes épület összes lakóját kimenekítették, volt akit kézben vitték le a felső szintekről,  vagy lekísérték a füsttel telítődött lépcsőházból.  A tűzesetről értesülve a körzet önkormányzati képviselője, Radnóti Ákos alpolgármester is a helyszínre sietett, ahol meggyőződött a tűzoltók szakszerű, összehangolt és gyors munkájáról.

A győri városházán Prof. Dr. Dézsi Csaba András polgármester elismerően szólt a tűzoltói beavatkozásról,  majd  Radnóti Ákos alpolgármesterrel a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének javaslatára két győri hivatásos tűzoltót részesített elismerésben. 

Boczor Martin tűzoltó őrmester és Németh Károly tűzoltó törzsőrmester a tűzesetnél tanúsított önzetlen segítségnyújtása és hősies helytállása elismeréseként a győri városháza ezüst emlékérmét vehette át. A tűzoltók megköszönték az elismerést és kiemelték, hogy a tűzoltói munka csapatmunka, így természetesen az összes bajtársuknak tolmácsolják a város köszönetét és elismerését.