A 7. héten történt

2021. február 22. 10:09

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg.

A soproni hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat egy lángoló kéményhez riasztották Nagylózsra a Zrínyi utca egyik családi házához hétfő délután. A tűzoltók a fatüzelésű kazánból a parazsat eltávolították majd a kémény tisztítónyílásán keresztül porral oltóval fékezték meg a lángokat. Kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket, majd hőkamerával is átvizsgálták a füstelvezetőt. A tulajdonos figyelmét felhívták a kémény felülvizsgálatára. Mivel más módon is tudnak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

A város hivatásos tűzoltóit kedden délután Mosonmagyaróvárra a Határőr utcába riasztották, ahol egy használaton kívüli melléképületben keletkezett kisebb tűz. Az egységek a tüzet rövid időn belül eloltották. 

Egy személyautónak ütközött egy kisteherautó Győrben, a Váci Mihály utcában szerdán délelőtt. Az ütközés következtében a személyautó árokba csúszott, majd egy kerítésnek ütközött. A győri hivatásos tűzoltók a személykocsit áramtalanították. A balesetben nem sérült meg senki. 

Szalagkorlátnak, valamint az előtte haladó teherautónak ütközött egy személyautó az M85-ös autóút 51-es kilométerszelvényénél, a fertőendrédi lehajtónál szerda délután. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A kocsi sofőrjét kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Két személyautó és egy furgon ütközött össze csütörtökön reggel Győrben, a Vasvári Pál utcában. Csak a vezetők utaztak a járművekben, amelyeket a győri hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A baleset során nem sérült meg senki. 

Egy személygépkocsi motortere égett Mosonmagyaróváron, a Cseresznyés utcában csütörtökön délelőtt. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Karambolozott két személyautó Ménfőcsanakon, a 83-as főút és a Mérföldkő út találkozásánál lévő körforgalomnál pénteken délután. A győri hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik áramtalanították a járműveket, és felitatták az úttestre kifolyt hűtővizet. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

Árokba borult egy személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Töltéstava térségében vasárnap kora délután. A baleset következtében a járműbe beszorult egy ember, akit a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínelés után kerekeire állították az autót. A balesetben ketten megsérültek.