Önzetlen segítségnyújtás

2021. január 12. 09:23

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szerveinek több dolgozója sok éve rendszeres véradó, emellett minden évben az új kollégákat is próbáljuk bevonni a nemes cél – a másoknak való segítés - érdekében.

Évente rendszeresen két helyszínen is, Győrben a megyei igazgatóság és a mosonmagyaróvári tűzoltó kollégák szervezésében, a vöröskereszt támogatásával valamint a társszervek dolgozóival együtt több százan adnak vért, de e két alkalom mellett többször a vérellátókba ellátogatva is szívesen segítenek kollégáink.

Év elején általában kevés a rendelkezésre álló vérmennyiség, de mint egész évben, most is nagy szükség van a vérre. Természetesen így január elején is több munkatársunk szakított időt a nemes feladatra és nyújtották karjukat, hogy a rászoruló betegek gyógyulását és a műtétre várókat segítse véradásával.

A példa követését mindenkinek javasoljuk, aki egészséges,18 és 65 év közötti, és legalább 50 kg testsúlyú, hiszen egy egység leadott vérrel három ember életét is megmentheti!