A 46. héten történt

2020. november 16. 09:58

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Hétfő délután összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó a 85-ös főút 63-as kilométerénél, Pereszteg és Fertőszentmiklós között. A mentéshez a soproni hivatásos, valamint a nagylózsi és hegykői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők három embert szállítottak kórházba. 

Kisbusszal ütközött össze egy személyautó a 86-os főút 180-as kilométerénél, Mosonmagyaróvár és Jánossomorja között, a mosonszolnoki elágazás közelében kedden délután. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Kigyulladt egy körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőszerkezete kedd este Győrújbaráton a Gárdonyi utcában. A tűzhöz a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik közös erővel, rövid időn belül megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt a tűzeset során.  

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó Győr külterületén, a 81-es főúton a sas-hegyi lehajtónál szerda reggel. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A baleset során nem sérült meg senki.  

Egy Hegyeshalomból Budapest felé közlekedő gyorsvonattal ütközött egy személyautó Győr határában, az Ikrényi úti vasúti átjárónál csütörtökön délelőtt. Az autót a vonat a sín melletti területre lökte. A győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki a kocsi sofőrjét, majd átadták a mentőknek. Emellett a tűzoltók az érkező mentesítőjáratra segítettek átszállni a vonat utasainak, ők nem sérültek meg a baleset során. 

Vasárnap délelőtt árokba csapódott és felborult egy személygépkocsi Győrben a Sugár úton. A járműben egy ember utazott, ő ki tudott szállni, nem sérült meg. A győri hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állították és áramtalanították az autót.