A 38. héten történt

2020. szeptember 21. 10:43

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

Vasúti töltésnek és egy fának ütközött egy személygépkocsi a 82-es főúton, Győrújbarát közelében hétfőn este. Egy ember a járműbe szorult, őt a győri hivatásos tűzoltók emelték ki, majd átadták a mentőknek. Az autó mindhárom utasát kórházba szállította a mentőszolgálat.  

Kedden délután menet közben kigyulladt egy virágokat szállító kamion az M1-es autópálya 112-es kilométerénél, a Budapest felé vezető irányban, a győrszentiváni felhajtó után. A kamion sofőrje, miután észlelte a tüzet, lehúzódott a leállósávba, megállt és idejében elhagyta a járművet, nem sérült meg. A győri, a tatabányai és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az égő kamion egy magasfeszültségű vezeték alatt állt meg, ezért az áramszolgáltató szakemberei áramtalanítottak és megvizsgálták a vezetéket, amelyben nem tettek kárt a lángok.

Szerda délelőtt a város hivatásos tűzoltóit Mosonmagyaróváron az Erkel Ferenc utca egyik négy emeletes társasházához riasztották, ahol az épület alagsorában egy elektromos kapcsolószekrényben keletkezett tűz. A tűzoltók egy porral oltóval gyorsan megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A szellőztetés idejére tizenhét lakó hagyta el a házat.

Csütörtökön este lesodródott az útról és árokba hajtott, majd a szántóföldön állt meg egy személyautó a 8408-as számú úton, Szilsárkány és Szany között. A csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót. A balesetben nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy személyautó pénteken délután Győrben, a Kiskút liget közelében egy parkolóban. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg. A közelben parkoló autók nem károsodtak a tűzeset során. 

Vasárnap délután árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó az M1-es autópálya 144-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Lébény térségében. A balesethez a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, valamint a sérült sofőrt kiemelték az autóból és átadták a mentőszolgálatnak.