Tartalomjegyzék

A 27. héten történt

2020. július 06.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Pótkocsis teherautó és motorkerékpáros ütközött hétfő reggel Veszprémvarsány térségében. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a motorkerékpárt és felitatták az útra került üzemanyagot. A motor vezetőjét mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Két karambol is történt hétfő kora este az M1-es autópályán. A 156-os kilométerszelvénynél, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon két kamion rohant egymásba, az egyik keresztbe fordult az úttesten, a másiknak leszakadt a fülkerésze. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emelték ki az egyik járműbe szorult sofőrt és átadták a mentőszolgálatnak. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a beavatkozás és helyszínelés idejére. Nem sokkal később egy kisbusz hajtott egy kamionba szintén a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a sztráda 137-es kilométerénél. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat és a börcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjait riasztották, akik több embert feszítővágó berendezés segítségével emeltek ki a kisbuszból. A baleset helyszínéről a mentők két embert szállítottak kórházba.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő kedden délelőtt Győrben, egy Bartók Béla úti lakásban. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató mérései egyaránt igazolták a mérgező gáz jelenlétét, így a szolgáltató lezárta a lakásban található kombi gázkazánt, előírva annak felülvizsgálatát.

Kedd este kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül huszonnégy négyzetméter alapterületű hétvégi ház Felpécen, a Szondi utcában. A lángokat a győri hivatásos tűzoltók és a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai oltották el.

Szerdán két helyen is helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Győr-Moson-Sopron megyében. Délután Győrzámolyon, a Dr. Pécsi Gyula utcában egy családi házban szólalt meg az érzékelő, ahol egy gázüzemű kazán működött, este pedig Győrben, a Csaba utca egyik földszinti lakásában jelzett a készülék, ott egy átfolyós vízmelegítő volt a fürdőszobában. A lakók mindkét helyszínen elhagyták ingatlanjaikat, kiszellőztettek és értesítették a tűzoltókat. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei is kimutatták méréseikkel a mérgező gáz jelenlétét mindkét otthonban. A szolgáltató lezárta a készülékeket és előírta azok karbantartását. A jól működő szén-monoxid-érzékelőknek köszönhetően nem sérült meg senki.

Mezőgazdasági vontatóval ütközött egy személyautó csütörtök délelőtt Ásványrárón, a Hédervári úton. Az ütközés következtében a gépkocsi az árokba hajtott, majd a szántóföldön megállt. A lébényi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították az autót. A baleset során nem sérült meg senki.

Vonattal ütközött egy személyautó Ikrény határában, egy vasúti átjárónál péntek este. A vonat elsodorta és több száz méteren keresztül maga előtt tolta a járművet. A győri hivatásos tűzoltók és a börcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a műszaki mentés során feszítővágó segítségével bontották szét az autó roncsait. A gépkocsi vezetője a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Leszakadt egy személyautó olajteknője Győrben, a Honfoglalás utca és Jogar utca kereszteződésében vasárnap este. A helyi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták az úttestre folyt olajat.