A 26. héten történt

2020. június 29. 10:33

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhatan sérültek meg.

Kedden hajnalban a mosonmagyaróvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat Darnózselire az Ady Endre utcába riasztották, ahol egy személyautó motortere égett. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.  

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó kedden délután az M1-es autópálya 129-es kilométer szelvényében a főváros felé vezető oldalon Ikrény térségében. A lébényi hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.  

Szerdán délben kigyulladt és erősen füstölt egy állateledelt szállító kamion pótkocsija az M1-es autópályán, Győr közelében a 112-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon. A sofőr észlelve a tüzet félreállt és leakasztotta a pótkocsit a kamion traktor részéről. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, közben a raklapokon tárolt becsomagolt állateledel egy részét a könnyebb oltás érdekében lerakták a pótkocsiról. A tűzeset során nem sérült meg senki.  

Csütörtökön kora reggel a város hivatásos tűzoltóit Mosonmagyaróváron a Vasutas utcába riasztották, ahol egy építőanyag telepen meggyulladt és füstölgött az ott tárolt szén. Egy erőgép szétbontotta és szétterítette a szénkupacot, a tűzoltók eloltották a lángokat.  

Szalagkorlátnak ütközött, majd megpördült és nekicsapódott egy másik autónak egy személygépkocsi az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, Kóny közelében pénteken este. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az egyik járművet. Egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat.  

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 85-ös főúton, Farád és Csorna között vasárnap este. Az esethez riasztott csornai hivatásos tűzoltók stabilizálták, majd később visszaállították kerekeire és áramtalanították a járművet. Az autó sofőrjét kórházba szállította a mentőszolgálat.