Életet mentett az önkéntes tűzoltó

2020. április 22. 13:59

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi a 81-es főút 80-as kilométerszelvényénél, Győr térségében április 20-án, hétfőn délelőtt. Az ütközés erejétől kitört az oszlop. A győri hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik áramtalanították a járművet, valamint az áramszolgáltató értesítését kérték a kitört oszlop miatt.

A balesetet látta egy éppen arra haladó önkéntes tűzoltó, aki autójával rögtön megállt segíteni, közben hívta a 112-es segélyhívót. Az önkéntes tűzoltó segítséggel kiemelte az eszméletlen sofőrt, majd rövid vizsgálat után megkezdte a szívmasszázst, amit a mentők kiérkezéséig folytatott, közben végig vonalban volt a mentőszolgálat diszpécsere, aki segítette az újraélesztést. A rövid időn belül kiérkező mentők átvették a szerencsétlenül járt férfi ellátását és kórházba szállították. Később ők hívták a győri hivatásos tűzoltókat, hogy köszönetet mondjanak rajtuk keresztül Gábornak a szakszerű és gyors segítségnyújtásért, amely sikeres volt, ő mentette meg a férfi életét, akiről a vizsgálatok során kiderült, hogy infarktusa volt. 

Horváth Gábor öt éve önkéntes tűzoltó Mosonszolnokon, parancsnokhelyettes és sofőr is az egyesületnél. Civil munkája során sokat utazik, több balesetnél is segített már, de életet most mentett először. Mint elmondta elsősegélynyújtást a jogosítványszerzésnél tanult csak, valamint tavaly egy egészségnapon végignézett egy újraélesztő tájékoztatót. Gyors helyzetfelismerésével és segítőkészségével megmentette egy ember életét.