A 12. héten történt

2020. március 23. 10:38

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg.

Összeütközött négy személyautó március 16-án, hétfőn kora délután a 84-es főút Sopron és Kópháza közötti szakaszán. A balesethez Sopronból riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Két embert kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Meggyulladt a nádas kedden délután Mosonmagyaróváron a Lajta folyó partján a zsilip közelében. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat, amelyek csak egy kis területet érintettek. 

Összeütközött három személyautó péntek délután Harkán a Soproni utcában. A balesethez a soproni hivatásos és a harkai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítottak két járművet, valamint forgalom irányításában és a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt. Két embert kórházba szállított a mentőszolgálat.  

Kigyulladt egy kisteherautó szombat reggel a Sopron és Balf közötti úton. A tűzhöz a soproni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd visszahűtötték és átvizsgálták a járművet. 

Füstölést tapasztaltak egy száz négyzetméteres nádfedeles ház tetején a rábapatonai Dózsa utcában vasárnap délután. Győrből és Lébényből hivatásos, Koroncóról, Börcsről és Rábapatonáról önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezték a tüzet. Az egységek kéziszerszámokkal megbontották a tetőszerkezetet is. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.