Rangos elismerés a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai fesztiválon

2020. február 24. 15:43

Sikeresen szerepelt a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága csapata szombaton a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon.

A város egykori legendás éttermének helyi védjegyévé vált ételét, a böllérmájat, ötvenkét csapat készítette el a helyszínen.

A Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata idén két kategóriában adta le nevezését: a kapuvári böllérmáj készítése, valamint a házi sütemény kategóriában mérettette meg magát. 

A színvonalas versengésen a neves zsűritagok megtekintették a nevezett csapatok főzőhelyeit, az ételek elkészítésének menetét. Az ételek bemutatásakor az ételek ízletességét, tálalását, a versenyzők ötletességét, kreativitását egyaránt díjazták. 

A kapuvári tűzoltók csapatának mind a böllérmáj, mind pedig az édesség elkészítése kitűnően sikerült. A böllérmáj EZÜST minősítést kapott, a házi sütemény kategóriában készített tortát pedig ARANY minősítéssel jutalmazta a zsűri és még egy különdíjat is nyert a kapuvári tűzoltók csapata. 

A verseny résztvevői a többnapos előkészület és az izgalmakkal teli sütés-főzés után egy sikeres napot tudhattak magukénak és nem kis büszkeséggel vették át a rangos elismeréseket!

A csapat tagjai:

Varga József tű. ftőrm.

Kiss László tű. ftőrm.

Nyerges Roland tű. tzls.

Gaszner Balázs tű. ftőrm.

Hoffer Ákos tű. ftőrm.

Tálos Attila tű. őrm.

Horváthné Göncz Mária tű. zls.